Waarom te koop?

Welkom op onze site!

Fijn dat u u onze site bezoekt. Wellicht bent u op zoek naar de beschikbaarheidskalender voor een verblijf in onze Chambres d'Hôtes of een van onze andere sfeervolle accommodaties.

Wij hebben echter deze website aangepast omdat wij La Montagne TE KOOP hebben staan. Thans treft u alleen uitgebreide verkoop informatie aan van onze nostalgische oude wijnboerderij uit de 18e eeuw.

Op aanvraag VERHUREN wij onze gîte Tulp voor een minimale huurperiode van 1 week. In de maanden juli en augustus 2018 openen wij onze CHAMBRES D'HÔTES alleen voor een verblijf van minimaal 3 nachten. Op aanvraag is reservering hiervan mogelijk. Wij danken de vele trouwe gasten voor het door hen in ons gestelde vertrouwen.

 

Waarom te koop?

Joan en Truus hebben in 2010 "La Montagne" gekocht met een missie: Nederlandse jongeren en jongvolwassenen met psycho- sociale problemen een time-out voorziening bieden. Vanuit een Christelijke identiteit hebben zij hiertoe onder meer de Nederlandse stichting L'Abri-France opgericht. Na een grondige renovatie zijn in juli 2014 voor dit project 5 slaapkamers en een activiteitenruimte in gebruik genomen in de voormalige wijnopslagruimte. Om het jongerenproject financieel mogelijk te maken combineren Joan en Truus hun werkzaamheden met een Chambres d' Hôtes en de verhuur van een gîte, een trekkershut en een caravan. De jongeren hebben een taak als dagbesteding in de Chambres d'Hôtes, op het landgoed, met de dieren of bij de diverse klussen. Meer informatie over dit project vindt u op de website van  L'Abri-France: www.labri-france.nl Sinds 2014 is de financiering deze zorgvoorziening door het wegvallen van de PGB drastisch gewijzigd waardoor een gezonde exploitatie van dit project steeds moeizamer werd. Gelukkig werd de exploitatie van de Chambres d'Hôtes steeds succesvoller. Echter schiet deze ontwikkeling het oorspronkelijke doel van het echtpaar voorbij, reden waarom zij ( met pijn in hun hart) besloten hebben La Montagne te verkopen en voor het seizoen 2018 de B&B activiteiten te beperken.

Wij hebben 2 mogelijkheden tot verkoop in gedachten:

1. Complete verkoop van al het onroerend goed, inventaris B&B en goodwill

2. Verkoop aan een partij die het onroerend goed exploiteert en samenwerken met (anderen) om het mooie jongerenproject L’Abri-france voort te zetten.

Wat maakt La Montagne uniek?

 • Een geweldig uitzicht op de Jura en Mt Blanc en Alpen;
 • Op 5 minuten van de Route du Soleil; 1 uur voor Lyon, 1,5 uur van Geneve. 
 • Rustig en landelijk gelegen, geen doorgaand verkeer,
 • In afwijking van vele standaard woningen is dit een typisch Frans wijnhuis ( vergelijkbaar met maison maitre)  met hoge plafonds en hoge ramen en dikke muren
 • Weiland voor paarden, geiten etc.
 • Nabij een stad met de nodige voorzieningen zoals een spoorwegstation, postkantoor, supermarkt, bouwmarkt, kerkelijk en sociaal leven, restaurants
 • Een plaats om verliefd op te worden
 • Een plaats waar dromen gerealiseerd kunnen worden.

Wat maakt La Montagne Chambres d'Hôtes uniek?

 • Een gewilde overnachtingsplaats voor Nederlands sprekende toeristen in het centraal in Frankrijk
 • Eenvoudig en binnen een dag aan te rijden vanuit Nederland, dicht bij een afrit 27/ A6.
 • Een goed lopende B&B/ chambres d'hôtes met een goede reputatie
 • Kindvriendelijk en uitermate geschikt voor gezinnen
 • Een kant en klare website etc.
 • Uitstekende vermelding op google
 • Zoover award 2015
 • Mogelijkheden tot uitbreiding van activiteiten

Mogelijkheden tot uitbreiding van activiteiten

De familie Koster heeft zich georiënteerd op de Nederlands sprekende markt. 95% van de gasten spreekt Nederlands en 80% daarvan is op doorreis naar het zuiden. Omdat er, vanuit hun doelstellingen geen noodzaak toe was, hebben zij zich niet gericht op een verhogen van de bezetting in het voor- en na seizoen. Daarvoor zijn diverse mogelijkheden, met name als men zich richt op andere doelgroepen en thema's zoals wijnreizen voor 55 plussers, mountainbikers, hikers, paard- en motorrijders, Amerikaanse en Aziatische landen, cursussen en trainingen, table d'hôtes etc.