Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden La Montagne Chambres d’Hôtes, Tournus

1. RESERVERINGEN en BOEKINGEN

Reserveringsaanvragen worden per e-mail aan de cliënt bevestigd. Een reservering wordt omgezet in een boeking of overeenkomst nadat 50% van de huursom en/of  de prijs van de overeengekomen overige diensten als aanbetaling is ontvangen. Nadat de aanbetaling ontvangen is, wordt een boekingsbevestiging verzonden. Er worden door La Montagne geen reserverings- cq. administratiekosten in rekening gebracht. Voor de gîte geldt een waarborgsom van € 150,-

2. BETAALWIJZE

Aanbetaling binnen 8 dagen na ontvangst van e-mail met informatie omtrent de reserveringsaanvraag: onder vermelding van datum reservering en naam kamer of gîte:  op bankrekening NL04INGB0652488684; Bic code INGBNL2A t.n.v. J. Koster te Tournus het in de e-mail genoemde bedrag.

Voor verblijf in de gîte  dient het resterend bedrag van de huursom alsmede de waarborgsom en de schoonmaakkosten betaald te worden uiterlijk 4 weken voor aankomst. Voor vertrek wordt de toeristenbelasting en eventuele andere verschuldigde bedragen verrekend met de te restitueren waarborgsom.

Het resterend bedrag voor verblijf in de Chambres d’Hôtes, consumpties en toeristenbelasting e.d. dient contant te worden betaald voor vertrek.

3. ANNULERING

Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, is de cliënt de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot de 42e dag vóór de aankomstdag: 25% van de huursom;
  bij annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag vóór de aankomstdag: 35% van de huursom;
 • bij annulering vanaf de 28e dag tot de 21e dag vóór de aankomstdag: 40% van de huursom;
  bij annulering vanaf de 21e dag tot de 14e dag vóór de aankomstdag: 50% van de huursom;
  bij annulering vanaf de 14e dag tot de 5e dag vóór de aankomstdag: 75% van de huursom;
  bij annulering vanaf de 5e dag tot de aankomstdag: 90% van de huursom;
 • bij annulering op de aankomstdag of later: de volle huursom;
 • bij volledige annulering worden de betaalde waarborgsom en de betaalde schoonmaakkosten teruggestort en is geen toeristenbelasting verschuldigd;
 • bij voortijdig vertrek wordt geen restitutie verleend van huursom of schoonmaakkosten en wordt de toeristenbelasting berekend over het aantal overnachtingen per persoon.

 

4. AANSPRAKELIJKHEID

La- Montagne aanvaardt geen aansprakelijkheid  m.b.t. letselschade of het kwijtraken c.q. beschadigen van eigendommen of beschadigingen aan b.v. bagage of voertuigen. De cliënt is zelf verantwoordelijk voor toezicht op kinderen op het terrein bij speeltoestellen, zwembad en dieren.

De cliënt op wiens naam is geboekt wordt aansprakelijk gehouden voor door zijn/haar gezelschap aangebrachte vernielingen, beschadigingen en vermissingen van de eigendommen van La Montagne. De reparatie- of vervangingskosten worden verrekend met een eventuele betaalde waarborgsom of dienen contant te worden afgerekend voor vertrek. Voor het zoekraken van een sleutel wordt € 15,- berekend.

Wanneer de cliënt de aanbetaling heeft voldaan, of indien het gehuurde door de cliënt in gebruik wordt genomen, wordt daarmee door de cliënt bevestigt dat deze de Algemene Voorwaarden heeft geaccepteerd.

5. HUISREGELS

1. De eetkamer of  “Salle à manger” is te beschouwen als de gemeenschappelijke huiskamer van de cliënt. Cliënt kan hier en in de slaapkamer gebruik maken van gratis WIFI waarvoor een code op aanvraag beschikbaar wordt gesteld.

2. Roken is buiten toegestaan en in de buitenkeuken, mits u de asbakken gebruikt. Inpandig, voor de voordeur, of bij open ramen is roken niet toegestaan.

3. Huisdieren zijn niet toegestaan.

4. Gratis parkeren is toegestaan op de groenstrook aan de achterzijde van de bebouwing of tegenover de paardenstal.

5. Het is niet toegestaan op de slaapkamers van de Chambres d’Hôtes maaltijden e.d. te bereiden of te nuttigen. Denkt u aan onze oude vloeren en meubels die geen vocht verdragen. De ramen en de luiken dienen ten alle tijden vast te staan.

6. Indien gebruik gemaakt wordt van de buitenkeuken, koelkast, bestek, servies e.d. dient dit na gebruik weer schoon achtergelaten te worden. Het gebruik hiervan is gratis indien u bij La Montagne uw drankjes afneemt. In het andere geval wordt een bijdrage voor het gebruik van € 5,- gevraagd.

7. Aangezien La Montagne werkt met septic tanks  mag alleen toiletpapier door de toilet gespoeld worden. Wij vragen onze cliënten ook mee te denken in een energie- en milieubewust verblijf. Denk dus aan een juist gebruik van de verwarming en verlichting. Omdat La Montagne een lage waterdruk heeft, hebben wij geen waterbesparende douchekoppen…

8. Het gebruik van het zwembad is toegestaan in zwemkleding, na voorafgaand gebruik van de douche en de voetenbak bij het zwembad. In verband met de hygiëne is het niet toegestaan onze handdoeken van de badkamers mee naar buiten te nemen. Het zwembad is tussen 13.00 en 15.00 gesloten i.v.m. schoonmaak en gasten van ons jongerenproject.

9. Na 22.00 dient de nodige rust in acht genomen te worden zodat overige gasten/bewoners geen hinder ondervinden.

10. Het ontbijt wordt standaard om 8.00u aangeboden. In overleg is een ander tijdstip mogelijk, doch uiterlijk om 9.00u. Tijdens het hoogseizoen hebben telkens 2 kamers gelijk ontbijt: om 7.45u en om 8.45u. Gasten die ‘s morgens vroeg willen vertrekken kunnen in overleg de voorafgaande avond hun ontbijt klaar maken en ‘s morgens in de buitenkeuken nuttigen.

11. Op de dag van vertrek dient de kamer om uiterlijk 10.00u weer beschikbaar gesteld te worden.